Domaći margarin

Domaći margarin

SHARE

Ukoliko uživate u doručku koja podrazumeva tanji sloj margarina i domaći džem, onda je ovo pravi recept za vas.

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Sastojci:

– ½ šolje mleka ili vode
– 1 šolja ulja
– 1 kašičica tečnog lecitina ili jedno žumance
– 1 kašičica limunovog soka
– ½ kašičice soli

PROČITAJTE I… Šta je zdravije: puter ili margarin?

Priprema:

Zagrejte vodu, odnosno mleko na 40 stepeni. Ohladite posudu u zamnrzivaču tako da bude ledena. U nju dodajte ulje u kome ste otopili lecitin ili žumance, pa potom na najjačoj brzini umutite mikserom. Postepeno dodajte mleko i mutite još neka dva minuta.

Kada se mleko i lecitin odnosno žumance povežu, dodajte limunov sok i so i mutite sve dok se margarin sasvim ne zgusne.

Po vašoj želji možete dodati još neke začine poput ljute papričice, mirođije, cimeta, meda, šećera ili belog luka.
Prijatno.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?