Isprobajte domaći puding od kafe

Isprobajte domaći puding od kafe

SHARE

 

Thinkstock
 Sastojci:

1/4 šolje mlevene kafe
pola kašičice cimeta, plus malo za posluživanje
1 šolja mleka
1/3 šolje zaslađenog kondenzovanog mleka
1,5 kašika kukuruznog skroba
Šlag za ukrašavanje

Priprema:

1. U manju šerpu sipajte mleko i dodajte mlevenu kafu i cimet. Kuvajte na srednje jakoj vatri kako biste smesu doveli do ključanja. Sklonite sa vatre i ostavite da odstoji 10 minuta.

2. U odvojenu posudu sipajte kondenzovano mleko. Koristeći cediljku, procedite mešavinu kafe u posudu. Dodajte kukuruzni skrob i mešajte dok se potpuno ne sjedini.

3. Stavite posudu na srednje jaku vatru i nastavite da polako mešate dok se smesa ne zgusne dovoljno. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi pre nego što puding sipate u činije za posluživanje.

4. Držite puding u frižideru najmanje 2 sata pre služenja ili dok se potpuno ne ohladi. Ukrasite šlagom i posipite cimetom po želji.

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?