Džem od bresaka (bez konzervansa)

Džem od bresaka (bez konzervansa)

SHARE
Džem od breskvi
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 120 minuta
  • 2-3 tegle
  • Lako

Sastojci:

3 kg zrelih breskvi
1 kg šećera
1 limuntus

Priprema:

1. Breskve oprati i oguliti tj. oljuštiti nožićem. Preseći na pola, ukloniti košticu i iseći na četvrtine.
2. Breskve i šećer naizmenično ređati u širu posudu, dodati limuntus i sve dobro izgnječiti.
3. Zatim, voće kuvati na umerenoj temperaturi sve dok se ne dobije gusta masa. S vremena na vreme promešati masu kako ne bi zagorela.
4. Kada sva tečnost uvri džem skloniti sa vatre i sipati u tople i prethodno sterilisane tegle. Zatvoriti tegle, uviti u stari čaršaf ili manje ćebe pa ostaviti da se potpuno ohlade.
5. Sutradan, tegle skladištiti na predviđeno mesto i koristiti po potrebi.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?