Džem od luka – sjajan prilog uz meso

Džem od luka – sjajan prilog uz meso

SHARE
Džem od crvenog luka
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 150 min
  • 2 tegle
  • Lako

Sastojci:

1 ½ kg crvenog luka
200 g smeđeg šećera
80 ml ulja
150 ml vinskog sirćeta
150 ml crvenog vina
½ kašičice cimeta
½ kašičice bibera
½ kašičice soli

Priprema:

1. Crveni luk očistiti i tanko iseći na rebarca.
2. U dubljoj šerpi pomešati šećer, sirće, vino, cimet, biber i so pa kada provri dodati seckani luk i kuvati oko 120 minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje.
3. Pred kraj, kada je luk fino raskuvan, dodati ulje i ostaviti da se sve sjedniti još petnaestak minuta.
4. Smesu sipati u čiste tegle pa zatvoriti i ostaviti da se ohladi.
5. Čuvati na hladnom mestu i koristiti po potrebi kao prilog uz meso ili za pripremu sendviča.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?