Start Vaši recepti Ekonomičan desert: Ukusna krempita

    Ekonomičan desert: Ukusna krempita

    Foto: Torte i kolači
    Foto: Torte i kolači
    • 80 minuta
    • 8 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Za koru:
    2 jajeta
    2 kašike vrele vode
    100 g šećera
    100 g brašna
    25 g gustina
    1 kašičica praška za pecivo
    50 g margarina
    Za fil:
    7 jaja
    700 ml mleka
    1 l vode
    1 puding od vanile
    50 g gustina
    3 kašike brašna
    15 kašika šećera
    3 vanil-šećera
    Za dekoraciju:
    100 g šlaga

    ISPROBAJTE I… 

    Krempitu sa čokoladom i šlagom

    Krempitu sa jagodama

    Priprema:

    Kora:
    1. Umutiti jaja i vodu najvećom brzinom, da bude penasto. Dodati šećer i mutiti još 3 minuta.
    2. Posebno izmešati brašno, prašak za pecivo i gustin, pa sjediniti s umućenim jajima. Maragarin rastopiti i uliti u smesu, pa sve sastojke dobro povezati.
    3. Sipati u pravougoni pleh podmazan uljem i posut brašnom i peći na 180°C oko 30 minuta.
    Fil:
    1. U dublju posudu sipati mleko, vodu, 10 kašika šećera, gustin, brašno i žumanca i sve umutiti mikserom.
    2. Staviti na ringlu i kuvati uz neprekidno mešanje. Kada se dobije potrebna gustina, dodati
    vanil-šećer i sklonite s ringle.
    3. Posebno umutiti belanca sa 5 kašika šećera, a zatim šam postepeno dodati u vruć krem, neprestano muteći mikserom.
    4. Dobijen fil odmah rasporediti preko ispečene kore u plehu, te ostaviti da se kolač stegne i ohladi.
    5. Umutiti šlag po uputstvu s kesice i dekorisati ohlađenu krempitu.
    Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

    Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

    VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

    Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

    STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

    Please enter your comment!
    Please enter your name here