Evo kako se pravi tradicionalna paelja

Evo kako se pravi tradicionalna paelja

SHARE
Foto: Unsplash

Sastojci:

konzerva od 425 ml belog pasulja
600 g pilećeg belog mesa
220 g pilećih bataka
3-4 kašike maslinovog ulja
250 g boranije
čen belog luka
5 paradajza
3 grančice ruzmarina
1 g šafrana u iglicama
jedna i po kašičica čili paprike
250 g pirinča, so i biber

Priprema:

1. Pasulj isperite pod mlazom hladne vode i iscedite. Batake i belo meso operite, prosušite i isecite na manje komade. U velikom tiganju zagrejte ulje na visokoj temperaturi i ispržite meso 10 minuta sa obe strane.

2. Dok se meso prži, očistite boraniju, operite je i isecite na krupnije komade, beli luk oljuštite i usitnite, a paradajz operite i tri komada isecite na kockice. Meso izvadite iz tiganja, stavite na tanjir, posolite i pobiberite.

3. U tiganju, u kojem ste pekli piletinu, kratko propržite boraniju i beli luk, promešajte, dodajte kockice paradajza i još jednom dobro promešajte. Preostala dva paradajza krupno narendajte, opet promešajte i kratko prodinstajte.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?