Start Deserti Fantastična torta s malinama

Fantastična torta s malinama

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
Za kore:
10 belanaca
10 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
100 g rendane čokolade
Za fil I:
500 g malina
300 g šećera
2 dl vode
2 pudinga od malina
Za fil II:
10 žumanaca
6 dl mleka
150 g šećera
3 kašike gustina
2 kašike brašna
250 g margarina
2 vanil-šećera
Za premaz:
200 g čokolade
70 g putera
3 kašike ulja

ISPROBAJTE I… Kolač s malinama

Priprema:
Kore:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer.
2. Zatim dodati brašno, rendanu čokoladu i mlevene orahe, pa lagano promešati varjačom.
3. Polovinu smese uliti u okrugli pleh obložen papirom za pečenje i peći na 190°C oko 20 minuta. Postupak ponoviti s preostalim delom smese.
Fil I:
1. U šerpu sipati šećer i vodu, pa kad provri, dodati maline.
2. Kad se maline raspadnu, dodati puding razmućen u malo vode, te kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne.
Fil II:
1. Penasto umutiti žumanca sa 5 kašika šećera.
2. U malo mleka dodati gustin i brašno, a ostatak ostaviti da provri sa preostalim šećerom.
3. Mešavinu zakuvati u mleku, pa ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti margarin s vanil-šećerom, te sjediniti s ohlađenim filom.
Premaz:
1. Otopiti čokoladu s puterom na umerenoj temperaturi. Umešati ulje i ostaviti da se prohladi.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom I, a zatim filom II.
2. Zatim u tankom sloju naneti premaz i ravnomerno rasporediti.
3. Postupak ponoviti s preostalim materijalom.
4. Dekorisati po želji i ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!