Filovani rolat

Filovani rolat

SHARE
DH
DH

Sastojci:
– 1 list oblande
za fil I
– 120 g putera
– 150 g mlevenog keksa
– 100 g šećera u prahu
– 100 g čokolade
– 1 kašičica nes kafe
– 1 dl mleka
za fil II
– 120 g putera
– 100 g šećera u prahu
– 100 g kokosovog brašna
za fil III
– 120 g putera
– 100 g šećera u prahu
– 100 g mleka u prahu
– 2 kašike čokolade u prahu

ISPROBAJTE I… Doboš rolat

Priprema:
Fil I:
1. Omekšao puter umutiti sa šećerom u prahu.
2. Mleveni keks natopiti mešavinom mleka i nes kafe, a čokoladu otopiti na pari.
3. Sjediniti smesu od putera sa mlevenim keksom i čokoladom pa dobro izmešati.
Fil II:
Puter umutiti sa šećerom u prahu te dodati kokosovo brašno i promešati.
Fil III:
Puter umutiti sa šećerom, mlekom i čokoladom u prahu.
Finalni postupak:
1. List oblande uviti u vlažnu krpu i ostaviti da omekša.
2. Potom oblandu premazati filom I, pa naneti fil II i na kraju fil III te pomoću vlažne krpe urolovati.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?