Fokača sa maslinama – posno i ukusno pecivo koje će vas zavesti...

    Fokača sa maslinama – posno i ukusno pecivo koje će vas zavesti aromom

    Recept Jelene Peković iz Barajeva

    SHARE

    Fokača sa maslinama

    • 80 minuta
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    300 g belog brašna
    200 g ražanog brašna
    250 ml mlake vode
    10 g suvog kvasca
    1 kašičica solli
    90 ml maslinovog ulja
    5-6 maslina
    2-3 čena belog luka
    ruzmarin
    krupna morska so

    Priprema:

    Testo
    1. U posudi za mešenje pomešati sve suve sastojke i dobro promešati.
    2. U vodu dodati tri kašike maslinovog ulja pa promešati i dodati brašnu. Zamesiti glatko testo, pa prekriti posudu pamučnom krpom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
    3. Nadošlo testo premesiti pa blago rastanjiti dlanovima.
    4. Testo preneti na pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno rastanjiti po plehu.
    5. Prekriti testo i ostaviti na toplom desetak minuta.
    Preliv
    1. Sitno seckan beli luk i ruzmarin pomešati sa tri kašike maslinovog ulja.
    Finalni postupak
    1. Nadošlo testo izbockati prstima i preliti mešavinom ulja, belog luka i ruzmarina.
    2. Zatim, posuti solju, utisnuti masline i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 30 minuta tj. dok fino ne porumeni.
    3. Poslužiti toplo.

    Na sledećoj strani pogledajte prikaz izrade recepta u slikama tzv. korak po korak…

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

    2 KOMENTARI

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?