Start Zimnica Francuska salata – još jedan način kako da ostavite povrće za zimu

Francuska salata – još jedan način kako da ostavite povrće za zimu

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 8 tegli
  • Lako

Sastojci:

1 kg šargarepe
1 kg kornišona
1 kg crvene paprike
1 kg zelenog paradajza
1 kg karfiola
120 ml sirćeta
200 ml ulja
so

Priprema:

1. Povrće oprati i očistiti pa izrezati po želji.
2. U širu šerpu na dno staviti šargarepu, blago posoliti, zatim dodati krastavce, opet posoliti, preko njih paradajz, posoliti i na kraju dodati karfiol i paprike pa još jednom posoliti.
3. U to dodati ulje i sirće i zagrevati dok ne provri. Zatim pustiti da vri još pet minuta, promešati i skloniti sa vatre. Ostaviti desetak minuta da odstoji i povrće još malo popusti.
4. Čiste i tople tegle puniti pripremljenom salatom, staviti pritiskače, preliti sokom koji je povrće otpustilo i zatvoriti.
5. Tegle prekriti čaršafom ili starim ćebetom pa ostaviti na sobnoj temperaturi da se potpuno ohlade.
6. Sutradan složiti i koristiti po potrebi.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!