Francuski krompir

Francuski krompir

SHARE
DH
DH

Sastojci:
– 1 kg krompira
– 200 g suvog vrata
– 4 jajeta
– 200 g kačkavalja
– 70 g margarina
– 2 pune kašike brašna
– 5 dl mleka
– 40 g parmezana
– 100 g domaće kobasice
– mešavina začina
– 2 kašike ulja

ISPROBAJTE I… Krompir s nadevom od čvaraka

Priprema:
1. Krompir zajedno sa ljuskom obariti, a potom oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Jaja takođe obariti, oljuštiti i iseći na kolutove.
3. Suvi vrat iseći na kockice, domaću kobasicu na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Posebno u šerpi otopiti margarin pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko uz neprestano mešanje dok se sos ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti rendani krompir, posuti ga suvim vratom i polovinom kačkavalja.
6. Zatim preliti bešamel sosom, odozgo utisnuti kolutove jaja i kobasica te posuti preostalim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok sir ne porumeni.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?