Fritata karbonare

Fritata karbonare

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

250 g sitnih makarona
150 g mesnate slanine
1/2 glavice crnog luka
3 dl pavlake za kuvanje
40 g parmezana
120 g kačkavalja
1 kašika seckanog peršuna
5 jaja
ulje
mešavina začina
so

Priprema:

1. Makarone obariti u slanoj vodi, vodeći računa da se ne prekuvaju (al dente). Potom ih procediti od suvišne tečnosti, poprskati sa malo ulja i promešati da se ne bi slepile.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, a mesnatu slaninu na štapiće.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati slaninu te i nju kratko propržiti.
4. Potom dodati pavlaku za kuvanje i ostaviti da proključa. Skloniti sa ringle pa dodati parmezan, obarene makarone i začine po ukusu i promešati. Ostaviti da se prohladi.
5. Posebno umutiti jaja, a zatim ih sipati u prohlađenu smesu od testa i promešati.
6. Okruglu tepsiju nauljiti i u nju presuti pripremljenu masu. Poravnati i staviti u zagrejanu rernu na 200°C da se peče dok ne porumeni.
7. Pred kraj posuti krupno rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu dok se sir ne otopi. Gotovu fritatu posuti seckanim peršunom.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?