Start Glavna jela Povrće Gaspačo sa spanaćem

Gaspačo sa spanaćem

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock
  • 10 min
  • mirovanje 4 h
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

125 g mladog spanaća
2 zelene paprike
2 krastavca
100 g hleba
1-2 čena belog luka
100 ml maslinovog ulja
50 ml vinskog sirćeta
so, biber
hladna voda
listići bosiljka/mente

Priprema:

1. Povrće oprati, iseći na krupnije komade pa staviti u blender.
2. Dodati hleb isečen na kockice, maslinovo ulje, sirće i peli luk pa samleti što bolje, kako bi se dobila homogena, gusta masa.
3. Tokom mlevenja postepeno dodavati šoljicu-dve vode dok se ne dobije željena gustina. Začiniti i još jednom izmiksati sastojke. Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi (oko 4 sata).
4. Sipati u koktel-čaše, ukrasiti svežim povrćem, listićima bosiljka/mente i poslužiti.

Preporučujemo i recept za prolećne rolnice pečene u rerni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!