Start Glavna jela Povrće Glazirana šargarepa – kolorit koji osvaja

Glazirana šargarepa – kolorit koji osvaja

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

6 šargarepa
80 g putera
2 kašike meda
timijan
5 cm korena đumbira

Priprema:

1. Šargarepu oljuštiti i oprati, a zatim iseći na sitnije komade.
2. Kuvati u slanoj vodi dok ne omekša. Šargarepu procediti i ostaviti sa strane.
3. Puter rastopiti u vatrostalnoj posudi pa dodati med, rendani đumbir i dobro promešati.
4. Dodati šargarepu i promešati da se šargarepa što bolje obloži puterom i medom.
5. Šargarepu staviti u ugrejanu rernu i peći na 180ºC uz povremeno meašanje, sve dok ne dobije intenzivnu boju.
8. Na kraju dodati timijan pa sve zajedno promešati.

Pratite nas i na Instagramu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!