Start Deserti Gnezda s kafom

Gnezda s kafom

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci:
175 g brašna
30 g kakaoa
100 g šećera
malo sode bikarbone
75 g seckane crne čokolade
1 jaje
120 ml jogurta
120 ml instant kafe
100 ml ulja
Za dekoraciju:
šećer u prahu

Priprema:
1. Prokuvati vodu pa je preliti preko dve kašičice instant kafe. Promešati i ostaviti da se ohladi.
2. U vanglici penasto umutiti jaje, dodati šećer i kakao. Umešati brašno pomešano sa sodom bikarbonom i lagano sjediniti varjačom.
3. U umućenu smesu sipati jogurt, ulje i 120 ml ohlađene instant kafe, te sve dobro povezati.
4. Čokoladu sitno naseckati i dodati je u testo.
5. Pripremljenu smesu uliti u silikonski kalup u obliku mini kuglofa i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
6. Topla gnezda izvaditi iz kalupa, servirati na tacnu za posluženje i posuti šećerom u prahu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!