Start Vaši recepti Gratinirana gnezda sa ćuretinom

    Gratinirana gnezda sa ćuretinom

    Recept Jelene Peković iz Barajeva

    ćureće meso sa pire krompirom
    Foto: Guliver/Thinkstock
    • 80 minuta
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    600 g krompira
    1 glavica crnog luka
    1 čen belog luka
    1 jaje
    100 g tvrdog sira
    300 g ćurećeg belog mesa
    200 ml paradajz pirea
    so, biber
    origano
    peršun

    Da li vam se dopada recept?

    Priprema:

    1. Krompir očistiti i seći na kockice pa obariti (kuvati oko 20 minuta).
    2. Ocediti kuvani krompir pa izgnječiti, posoliti, dodati jaje i sve dobro sjediniti pa ostaviti da se ohladi.
    3. Crni luk očistiti i sitno iseckati. Meso iseckati na kockice približno iste veličine.
    4. Na malo ulja prodinstati luk da postane mekan i providan, pa dodati ćureće meso i sitno seckan beli luk i promešati.
    5. Dinstati dok meso ne porumeni sa svih strana. Začiniti i dodati paradajz pire.
    6. Tepsiju ili pleh obložiti papirom za pečenje, premazati sa malo ulja i sipati pire tako da se formiraju tzv. gnezda (da bi olakšali sebi koristite dresir džak ili kesu od jače plastike) tj. korpice.
    7. U središnji deo stavljati pripremljeno meso, posuti sirom, origanom i peršunom.
    8. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko pola sata.
    9. Izvaditi iz rerne, preneti na tanjire i poslužiti uz salatu po izboru.

    Na sledećoj strani pogledajte pripremu ovog recepta u slikama tzv. korak po korak…

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!