Start Glavna jela Meso Gratinirana piletina sa bundevom i sirom

Gratinirana piletina sa bundevom i sirom

Makarone sa sirom i bundevom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 80 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g pilećih grudi
300 g očišćene bundeve
1 crvena paprika
300 ml toplog bujona
150 ml neutralne pavlake
150 g kačkavalja
30 g putera
svež bosiljak
ulje
so, biber

Priprema:

1. Pileće meso iseckati na kockice i dobro začiniti.
2. Na rastopljenom puteru sa malo ulja propržiti pripremljeno meso, da porumeni.
3. Izvaditi meso na tanjir i ostaviti sa strane.
4. Na istoj masnoći propržiti papriku iseckanu na kockice, pa dodati i bundevu iseckanu na kockice. Sve dobro promešati i začiniti po ukusu. Dodati topli bujon, koliko da ogrezne i ponovo promešati.
5. Kuvati petnaestak minuta na umerenoj temperaturi.
6. Zatim, dodati piletinu, seckani bosiljak, neutralnu pavlaku i sve dobro promešati.
7. Odozgo narendanti kačkavalj i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni i dok se kačkavalj ne rastopi.
8. Poslužiti toplo uz salatu po izboru.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!