Start Glavna jela Povrće Gratinirane tikvice

Gratinirane tikvice

gratinirane tikvice

  • 70 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

3 mlade tikvice
2 velika krompira
1 crvena paprika
4 struka mladog luka
3 čena belog luka
200 g trapista
3 jajeta
150 ml pavlake
1 kašičica mlevene
paprike
1/2 veze peršuna
mešavina začina
ulje
so

Priprema:

1. Mlade tikvice zajedno sa korom i oguljeni krompir izrendati na krupno rende. Posoliti i ostaviti da pusti sok.
2. Crvenu papriku očistiti od semena i peteljke te iseći na kockice, mladi luk na kolutove, a beli luk i peršun što sitnije iseckati.
3. Posebno umutiti pavlaku i jaja.
4. Potom tikvice i krompir ocediti od soka koji su pustile pa sjediniti sa paprikom, peršunom, mladim i belim lukom. Preliti smesom od jaja i pavlake te dodati rendani trapist, mlevenu papriku i začine po ukusu. Polako promešati da bi se dobila ujednačena smesa.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC dok ne porumeni.