Grilovani tofu – pogodan za ishranu dijabetičara

Grilovani tofu – pogodan za ishranu dijabetičara

SHARE
Grilovani tofu za dijabetičare
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 min
  • mirovanje 4 h
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

250 g dimljenog tofua
½ šolje soka od limete (limuna)
½ kašičice aleve paprike
½ kašičice čili praha
4 čena belog luka
biber

Priprema:

1. Tofu ocediti što je bolje moguće, pa ostaviti da odstoji dvadesetak minuta.
2. Pomešati sok od limuna sa alevom paprikom, čili prahom, biberom i presovanim belim lukom.
3. Iseći tofu na manje komade, dodati u pripremljeni preliv i promešati.
4. Ostaviti da se marinira oko četiri sata u frižideru.
5. Tofu peći na grilu ili teflonskom tiganju oko 3-4 minuta sa obe strane.
6. Poslužiti uz blanširano povrće ili omiljeni umak.

Pogledajte i recept za tofu-paštetu sa semenkama.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?