Gulaš paprikaš sa junetinom

Gulaš paprikaš sa junetinom

SHARE
Gulaš paprikaš
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 150 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

½ kg junećeg mesa
(but ili ribić)
3 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
2 lista lovora
4 krompira
1 crvena paprika
400 g pelat paradajza
1 kašika aleve paprike
so, biber
suvi začin
topla voda
ulje
list peršuna

Priprema:

1. Meso očistiti od žilica i iseckati na kockice približno iste veličine. Crni i beli luk očistiti i sitno iseckati. Pelat iseckati na kockice. Krompir očistiti i iseći na krupnije kriške ili kockice. Papriku očistiti od semena i iseći na kockice.
2. Na ugrejanom ulju propržiti meso, toliko da porumeni sa svih strana.
3. Dodati list lovora, crni i beli luk, pa nastaviti dinstanje na umerenoj temperaturi, dok luk ne omekša i postane kašast.
4. Dodati začine i alevu papriku, promešati i ostaviti par minuta da se paprika proprži.
5. Nakon što paprika zamiriše dodati krompir, papriku, pelat paradajz i naliti vodom toliko da ogrezne.
6. Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi, uz redovno mešanje i povremeno dolivanje tečnosti, dok meso ne bude skuvano tj. mekano.
7. Pred kraj kuvanja, probati jelo i dodatno začiniti.
8. Servirati i posuti seckanim peršunom, uz domaći hleb ili testeninu po izboru.

Preporučujemo i recept za paprikaš od soma.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?