Gurmanluk za desetku: Zec na podvarku

Gurmanluk za desetku: Zec na podvarku

SHARE
Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
1,5 kg zečetine
1 glavica kiselog kupusa
200 ml belog vina
100 ml pavlake
150 g dimljene slanine
ulje
1 kašika mešavine suvog biljnog začina
so, biber

Priprema:
1. Razlistati glavicu kupusa, pa veće listove ostaviti za uvijanje.
2. Ostatak kupusa sitno iseckati, a slaninu iseći na kockice.
3. Meso zeca iseći na 4-5 delova, pa svako parče izbosti nožem više puta.
4. U zaseke staviti kockice slanine, a meso posoliti i pobiberiti.
5. U tiganju na zagrejanom ulju ispržiti iseckan kupus i dodati preostalu slaninu. Posuti mešavinom suvog biljnog začina i promešati.
6. Kada se kupus isprži, prebaciti ga u vatrostalnu posudu, a odozgo poređati meso uvijenu u listove kupusa. Poprskati uljem i zaliti belim vinom.
7. U činijici pomešati pavlaku i malo ulja, pa preliti preko mesa.
8. Poklopiti i peći dva sata na 200°C.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?