Hajde da kuvamo zajedno! Portal vas nagrađuje

Hajde da kuvamo zajedno! Portal vas nagrađuje

SHARE
Kako bismo što bolje upoznali vaše želje i interesovanja, portal Pošalji recept ovog puta želi da direktno od vas, naših dragih posetilaca i čitalaca, čuje odgovore na pitanja:
  • šta vam se najviše dopada na portalu
    • koja kategorija recepata vas najviše privlači
    • šta biste izmenili na portalu i zašto
    • da li nas pratite na društvenim mrežama i koliko često
Pored toga, želimo da zavirimo u vašu kuhinjicu i vidimo šta se kod vas fino krčka. Naravno, ako nam vi to dozvolite. Ukoliko se odlučite da se igramo, biće nam potrebna fotografija vaših delicija i naziv. Ne očekujemo da to budu savršeno pripremljena jela i fotografije. Naprotiv, želimo da vas vidimo u akciji tj. kako vi i vaša kuhinja (ili drugi radni prostor koji koristite u ove svrhe) izgledate kada se stvarno kuva. Fotografije i odgovore na postavljena pitanja možete ostavljati samo ispod ovog teksta.
Redakcija portala Pošalji recept zadržava pravo odluke i proglašenja pobednika, a u skladu sa ispunjenim navedenim uslovima nagradne igre. Imena pobednika biće proglašena 14. februara tekuće godine na portalu i zvaničnoj Fb stranici Pošalji recept.
Gravirane oklagijeI, sada da vas upoznamo sa nagradom… Na osnovu velikog interesovanja za Oklagiart gravirane oklagije, koje smo delili krajem decembra, odlučili smo da vas ponovo obradujemo tako što ćemo ovog puta podeliti još dve oklagije za najvrednije i najvernijie pratioce.

Pozivamo vas da nam pomognete kako bismo portal učinili još boljim mestom na koje rado svraćate. 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

27 KOMENTARI

  1. Meni se najviše sviđa raznolikost recepata. Nije ništa mnogo skupo i može se pripremiti. Ja najviše volim torte i kolače. Ne znam ni sama šta bih menjala… možda da neki gost kuvar profesionalac? Pratim vas na Fejsbuku svaki dan.
    Za sada nemam slike iz kuhinje ali poturudiću se da vam pokažem tu akciju koju tražite.
    Veliki pozdrav redakciji. Najbolji ste.

  2. Ovo nisam nigde videla! Jel stvarno želite da znate šta mislim? Evo, pratim vas nešto malo, možda 3 meseca. Do tada nisam jer nisam ni znala da postojite. To što vas pratim znak je da mi se sve ovo mesto dopada i da često pronađem jela po ukusu mojih ukućana. Pratim vas preko Fb i najviše mi se sviđa što imate raznovrsne tekstove i recepte ali volim i kad je neki gost u kategoriji KUvamo sa. Super ste i želim vam da budete najbolji! Pozdrav, Sneža

  3. Vidi se da se trudite da pogodite ukus čitalaca i mislim da je to za poštovanje. Ne bacate pred nas sve i svašta kao što se može naći na većini sličnih sajtova. Ja vas pratim jer po navici kupujem Pošalji recept i redovno glasam za najbolji recept. Volim recepte za slatkiše i pite, imam samo fejsbuk pa vas tamo pratim a možda bi trebali malo više da obratite pažnju na čitaoce mislim da se mogu recepti odabrati i čuvati pa kada dođem imam sve na jednom mestu. Inače ste super.

  4. Pošalji recept je naš najbolji portal a ja vam želim da budete veći i od coolinarike. Volim slatkiše naročito torte i hrono recepte. Treba ih više biti. To bih promenila. Pratim vas na Fejsbuku i ovde.

  5. Divni ste!Svakodnevno Vas pratim na portalu i fb stranici.Odlični,inspirativni recepti,pravi saveti za ljubitelje kuvanja i dobrog zalogaja.
    Ja volim recepte slanih jela i predjela ,maštovita peciva,zanimljive pogače…
    Najbolji ste!

  6. Dragi moji,ne pratim vas na društvenim mrežama-jer ih ne koristim ali zato Vas svakodnevno pratim na portalu,ostavljam komentare.Divni su Vam recepti,i slaniši i slatkiši.Volim svašta nešto da spremam,lično,više volim slana peciva,pite,pogače,ali naša kćerkica voli kolačiće tako da,uz njenu pomoć,pravimo razne kolače,torte.Potrudićemo se da Vam prezentujemo neki naš specijalitet i tako učestvujemo u nagradnoj igri.Odlični ste,samo tako nastavite.Samo reči hvale imam za portal.Srdačan pozdrav i svako dobro Vam želim.

  7. Poštovani, ma divni ste šta reći ,Ja Vas pratim na društvenim mrežama već duže vreme .Dopadaju mi se recepti zato što su raznovrsni ,svako na portalu pronadje šta mu odgovara .Ja da se pitam nebih ništa menjala za sada je sve savršeno ,često svratim na portal kada sam u dilemi šta sutra za ručak ,i znate ššta uvek pronadjem ideju ,Pozdravljam Vas iz moje kuhinju u kojoj se krčka pasulj sa suvim mesom i upravo sam u pripremi čokoladnog kolača ,Želim Vam puno uspeha u daljem radu i da sa nama delite recepte ,Srdačan pozdrav

  8. Časopis kupujem od prvog broja, a portal pratim na svim društvenim mrežama. Vidliv je napredak i raznovrsnost portala u poslednje vreme, samo tako i nastavite. Jedina zamerka mi je što nemate polje za pretraživanje sadržaja i mogućnost da sačuvamo recepte na jednom mestu. Ova komunikacija sa čitaocima Vam je pun pogodak. Volim sve Vaše kategorije recepata, a najviše se zadržim na pecivima i stranim kuhinjama. Samo tako i nastavite, biće to dobra stranica kojom će mi počinjati jutro :)

  9. “Pužići sa kobasicom”
    Vreme pripreme:30 minuta.Mirovanje:40 minuta.Pečenje:25 minuta.Mrsno jelo.
    SASTOJCI:Za testo:300 ml mleka,20 g kvasca,1 kašičica šećera,2 kašičice soli,oko 600 g brašna.Za nadev:400 g kobasica,100 g kečapa.Za premazivanje:1 jaje.
    PRIPREMA:U mlakom mleku rastvoriti kvasac,dodati šećer i 1 kašiku brašna te ostaviti da nadođe.U odgovarajuću posudu usuti polovinu brašna,dodati nadošli kvasac,posoliti te,postepeno dodavajući preostalo brašno umesiti testo.Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.Za nadev:Kobasicu izgnječiti viljuškom,dodati kečap i promešati kako bi se sastojci sjedinili.Nadošlo testo premesiti,rastanjiti oklagijom u pravougaonik,premazati nadevom te urolati.Rolat iseći na kolutove,poređati ih u pleh obložen pek-papirom.Premazati ih umućenim jajetom te peći na 200 stepeni oko 25 minuta.Prijatno!

  10. Evo i slike za recept”Pužići sa kobasicom”.Pozdravljam Vas dragi moji.Divno je družiti se sa svima Vama na našem predivnom portalu.Puno sreće Vam želim u daljem radu.Portal je odličan,svaka čast.Pozdravljam sve koji učestvuju u nagradnoj igri,želim im puno sreće-pa i sebi.

  11. Bravo Pošalji recept! Ovo je apsolutni dokaz da vam je stalo do posetilaca. Pratim vas na svim društvenim mrežama ali na Fejsu najviše. Odlični ste. Ništa ne bih menjao. Najviše mi se dopada kada imate goste u Kuvamo sa i kada je Urednica kuva za vas. Odlični ste, samo tako nastavite. Pratim vas i dalje… Pozdrav od Milinka

  12. Pratim vas dugo. Na policama je kutijica sa vašim izdanjima Pošalji recept. Više volim gurmanska jela- sveščice dobro dodju kada želimo nešto da promenimo.
    Ovih dana smo se bavili slatkišima i pravili mafine sa kokos kuglicama i cheese-cake korpice…Uz malo dekoracije i mašte-da se zasladi dan i napune baterije… Verovali ili ne – recepti i začini uspevaju u tome! :)

  13. Kao što su i prethodne posetiteljke rekle,ništa ne bih menjala,jer ste se prilagodili nama,običnim ženama…Recepti su šaroliki,pa stoga svako nađe nešto za sebe,ja,lično,volim da mesim,a u slatkišima uživam…
    Što se tiče”zavirivanja” u kuhinju,pa,ne znam da li bi se snašli,jer bude kao da je upala atomska bomba,ha ha ha,doduše,meni to ne smeta,jer znam da, na kraju,ipak moram ja da rasčistim taj haos-što ja umem da kažem kad vidim svog supruga da već diže ruke-“Ali,dragi,to je moj kreativni haos”…Ha ha ha!
    Budite mi pozdravljeni,i nastavite samo tako!

  14. Nije kuhinja,ali teško bi bilo i da pravimo ajvar od šezdesetak kilograma paprike unutra,zar ne?A i šteta lepog vremena….

  15. Da,redovno Vas pratim i volim što sam sićušni deo Vašeh portala. Eksperimentišem u kuhinji na razne načine,volim i tragam za novim receptima.Pažnju mi privlače i oni starinski recepti bez puno sastojaka a podjednako ukusni.Možda bih volela da po mesecima imate određenu temu ili namernicu.Koliko bi bilo samo ideja za isto jelo a različite kuvarice.Stan mi je pun vaših knjižica i rado ih čuvam jer kako reče moja prijateljica “hoću da pokažem deci da sam pošteno radila “.Spremanje hrane mi je dodatni posao i budem presrećna kad nađem inspiraciju za one koji mi kažu”napravi nešto po tvojoj želji”.Oni ne znaju da ste mi Vi inspiracija.Drago mi je kad pročitam recept gde sve sastojke mogu nabaviti u svom gradu,gde su mi svi sastojci poznati a privuče mi pažnju i recept iz mog kraja kao na pr .”sukana banica”.”Kradem ideje “i volim da vidim kako to rdugi rade…
    Na slici smo moja ćerka i ja u pripremi pogače.

  16. Dragi moji,uz jutarnju kaficu pogledam šta ima novo na našem PREDIVNOM PORTALU,ostavim komentare na receptima,pa nastavljam sa svojim dnevnim aktivnostima.Sarađujemo tri ipo gidine,sve pohvale upućujem-hvala na svakom objavljenom recepti i isplaćenom honoraru.Svaka čast na radu.Nadam se da će naša saradnja trajati još dugo,dugo.Puno sreće Vam želim u daljem radu.Drage kulinarke,divno je družiti se sa svima vama,pozdravljam vas kao i sve u redakciji.Srećno!

  17. Kroz stihove ove želim svima reći-“Bakina kujna” časopis je najbolji-to niko ne može poreći.Ma,kakve strine,kakve ujne,nema ništa bez bakine kujne.”Pošalji recept”predivne recepte ima,i zato se sviđa svima.U časopisu”Torte i kolači”i”Bakini slatkiši”poslastice razne spremaju za nas,ma-bravo za sve.vas.Portal”Pošalji recept”razne savete nam daje,što duže neka nam traje..Ne menjajte ništa,sve što treba prezentujete nama,divno je družiti se sa svima Vama.Stihovi mi možda i nusu jača strana al’jedno sigurno znam-VI STE BEZ MANA.POZDRAV SVIMA KOLIKO VAS IMA.

  18. Dragi moji,evo još jednog recepta iz moje kuhinje.Uz pomoć naše kčerkice napravila sam krofnie,upravo ćaskam sa prijateljicom i sladimo se.Pozdrav svima u redakciji.
    “Karamel krofne”
    Priprema:30 minuta.Mirovanje:30 minuta.Prženje:20 minuta.Mrsno jelo
    SASTOJCI
    Za testo:500 g brašna,300 ml mleka,2 žumanceta,40 g kvasca,2 kašike šečera,2 kašike ulja,rendana kora od 1 limuna.Za karamel:200 g šećera,200 ml slatke pavlake,10 g maslaca.Za prženje:ulje(po potrebi).Za valjanje:šećer u prahu(po potrebi).
    PRIPREMA
    Za testo:U mlakom mleku rastvoriti kvasac,dodati šećer i 1 kašiku brašna,sve izmešati i ostaviti da nadođe.U dublju posudu usuti polovinu brašna,dodati nadošli kvasac,ulje,žumanca i rendanu koru od limuna te postepeno dodavajući preostalo brašno umesiti testo.Ostaviti na toplom da se udvostruči.Za karamel:Otopiti šećer dok ne dobije zlatnožutu boju,dodati slatku pavlaku i maslac i neprestano mešati dok ne počne da se zgušnjava.Nadošlo testo premesiti,oklagijom rastanjiti u veliki krug pa čašom vaditi kolutove.Na jedan kolut naneti karamel pa ga preklopiti drugim kolutom.Manjom čašom vaditi krofne tako da fil ostane unutra.Krofne pržiti u vrelom ulju,a zatim ih uvaljati u šećer u prahu.Služiti dok su tople.Prijatno!

  19. Volim slatkise i uvek ih rado pravim. Po isprobanim ili novim receptima, svejedno. I kod Vas uvek sa zadovoljstvom citam (i isprobavam) recepte za torte i kolace. Kada treba spremiti rucak, cesto nemam ideju.. i gotovo uvek je ovde pronadjem. :) Imate recepte za ukusna jela, a jednostavno i brzo ih je pripremiti, to mi se dopada.
    Saljemo Vam pozdrav iz Petrine kuhinje. :)
    Petra (3) pravi keksice.
    Tako sam ja kao mala uvek “pomagala” baki u kuhinji. I tada mi je pravljenje kolaca bilo omiljeno. :)

  20. Dragi moji,evo i jedne slike mog pomoćnika,ali ovog puta pomaže komšinici u pripremi keksića.Naša kćerkica Anđela(u julu puni 7 godina)obožava da pravi sa mnom razne slatkiše i slaniše a pogotovu slatkiše koje,kao i sva deca,voli da jede.Lepo je družiti se sa svima Vama.Veliki pozdrav malenoj,preslatkoj devojčici Petri kao i svima u redakciji i svim korisnicima našeg predivnog portala.Sve pohvale upućujem redakciji,svaka čast,ništa ne bih menjala,samo tako nastavite.Recepti su svi odlični,razni saveti,nagradne igre,ma,sve je super.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?