Start Predjela Hajdučka čorba: Samo za prave gurmane

Hajdučka čorba: Samo za prave gurmane

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
400 g teletine
300 g šampinjona
2 glavice crnog luka
1 veza zeleni
150 g mesnate slanine
1 kašika mlevene paprike
150 g dimljene kobasice
2,5 dl kiselog mleka
1,5 dl neutralne pavlake
1 kašika brašna
5 kašika ulja
mešavina začina, biber

Priprema:
1. Crni luk, zelen, slaninu i teletinu iseći na kockice, pečurke iseći na listove, dimljenu kobasicu na kolutove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i slaninu, a potom dodati zelen i meso, te dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
3. Kada meso i povrće omekšaju, naliti vodom, dodati mlevenu papriku, kobasice, šampinjone i začine po ukusu, te kuvati na umerenoj temperaturi još 15 min.
4. Posebno umutiti kiselo mleko, pavlaku i brašno. Dodati u čorbu pred kraj kuvanja, promešati i sačekati da proključa, a potom je skinuti sa ringle.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!