Start Glavna jela Povrće Tri recepta za ukusan obrok od pirinča

Tri recepta za ukusan obrok od pirinča

Foto: Freedigitaphotos.net
Foto: Freedigitaphotos.net

Pirinač sa džigericom

Sastojci:
250 g pirinča, 300 g pileće džigerice, 300 ml supe, glavica crnog luka, kašika maslaca, ulje, peršun, suvi biljni začin, so, biber

Priprema:

Seckani crni luk kratko propržite na zagrejanom ulju. Dodajte isečenu pileću džigericu i još malo propržite. Potom dodajte pirinač i još malo propržite, pa sipajte supu i kuvajte da pirinač omekša. Pospite suvim biljnim začinom, posolite i pobiberite, a na kraju umešajte i maslac. Smesu stavite u kalup, pa sadržaj izručite na tanjir i pospite seckanim pirinčem.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!