Hrono kajzerice

Hrono kajzerice

SHARE
Hrono kajzerice
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • mirovanje 12 h
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

150 g ražanog brašna
150 g ječmenog brašna
200 ml vode
2 kašike ulja
1 kašika susama
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
malo limunovog soka

Priprema:

1. Brašna pomešati, dodati so, ulje, susam i vodu. Dobro izmešati varjačom (testo će biti žitko), a potom prekriti folijom i ostaviti da prenoći.
2. U odstajalo testo dodati prašak za pecivo i malo soka od limuna, pa sve ponovo izmešati.
3. Vlažnim rukama oblikovati loptice i porešati ih na pleh obložen papirom za pečenje.
4. Posuti susamom i nožem zaseći šare.
5. Peći na 200C oko pola sata tj. dok se fino ne zarumene.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?