Start Hrono recepti Večera Hrono recept: Belanca s paštetom od tune

Hrono recept: Belanca s paštetom od tune

Foto: Hrono Kuvar
Foto: Hrono Kuvar
  • 30 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

6 kuvanih belanaca
180 g tunjevine
1 manji crni luk
limunov sok
peršunovo lišće
so, biber
mladi luk ili vlašac

Priprema:

1. Skuvati jaja, ohladiti i oljuštiti. Preseći napola po dužini i izvaditi žumanca.
2. Tunjevinu ocediti od viška masnoće i usitniti viljuškom ili u blenderu.
3. Dodati sitno seckani crni luk, malo soli i bibera. Na kraju dodati i nekoliko kapi soka od limuna i seckani peršun. Začiniti po ukusu.
4. Pripremljenom paštetom napuniti polovine belanaca i posuti sitno seckanim mladim lukom ili vlašcem. Servirati na listovima zelene salate uz limun.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!