HronoRecept: Grilovani bataci s prokeljom

HronoRecept: Grilovani bataci s prokeljom

SHARE
Foto: HronoKuvar
Foto: HronoKuvar

Ručak

Sastojci:
4 pileća bataka s karabatakom
so, biber u zrnu
list lovora
tucana ljuta paprika (po želji)
dozvoljeno ulje
začinsko bilje po želji
500 g prokelja

Priprema:
1. Pažljivo izvaditi kosti iz bataka i karabataka. Najpre zaseći duž najduže kosti, pa zatim nožem pomalo odvajati meso. Na isti način otkostiti i karabatak.
2. Meso posoliti sa svih strana i staviti na nauljeni pleh. Posuti sa malo ljute tucane paprike, dodati nekoliko zrna bibera i listiće lovora. Preliti sa malo ulja i staviti u gornji deo rerne bliže grejačima.
3. Peći na 220°C oko 50 minuta. Na pola pečenja, meso okrenuti i dodati prokelj.
4. U toku pečenja, meso i prokelj prelivati masnoćom od piletine.
5. Bataci su gotovi kada dobiju finu rumenu koricu. Servirati na tanjir i poslužiti uz svežu sezonsku salatu.

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?