Integralna Cvet pogača

Integralna Cvet pogača

SHARE
Foto. Guliver/Thinkstock
Foto. Guliver/Thinkstock
  • 100 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

200 g integralnog brašna
200 g belog brašna
200 g heljdinog brašna
1 kašičica soli
20 g kvasca
1 kašičica šećera
450 ml tople vode
100 ml ulja
seme suncokreta
bundevino i laneno seme

ISPROBAJTE I… Integralno puž pecivo sa sirom

Priprema:

1. U manjoj posudu pomešati kvasac sa šećerom i dodati 100 ml tople vode pa ostaviti da zapeni.
2. Brašna i so dobro promešati a zatim usuti pripremljen kvasac, ulje i ostatak vode pa zamesiti testo pogodno za rad. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
3. Testo preručiti na pobrašnjavljenu površinu, blago premesiti i podeliti na 7 delova. Svaki komad testa premesiti da se dobije lepo formirana jufkica.
4. Okrugli kalup za pečenje premazati uljem sa svih strana pa šest jufkica složiti uz ivice kalupa a sedmu položiti u sredinu.
5. Jufkice premazati s malo vode i posuti semenkama. Pogaču ostaviti na toplom mestu da nadođe.
6. Peći u ugrejanoj pećnici na 200ºC oko 45 minuta tj. dok ne dobije zlatnobraon boju.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?