Start Deserti Izvrsna poslastica: Ružičasti venac

Izvrsna poslastica: Ružičasti venac

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
Za testo:
250 ml mleka
100 g šećera
1 kašika suvog kvasca
5 kašika ulja
1 jaje
1 belance
650 g brašna
1/2 kašičice soli
Za fil:
500 ml mleka
5 kašika šećera
1 puding od jagode
5 kašika kokosa
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika ulja
50 g putera
Za premazivanje pečenog venca:
150 gr šećera u prahu
1 kašika ulja
1 kašika soka od limuna
2 kašike vode

ISPROBAJTE I… Slatku venac pogaču

Priprema:
Testo:
1. U dublju posudu sipati mleko, dodati šećer i kvasac. Promešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.
2. Zatim dodati ulje, jaje, belance, so i brašno, te umesiti glatko testo. Ostaviti ga da nadođe.
Fil:
1. U šerpicu sipati 400 ml mleka, šećer i ostaviti da provri.
2. U preostalo mleko izmutiti puding, pa ga dodati u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne. Na kraju umešati kokos i ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Testo premesiti i podeliti ga na 3 dela. Sva tri razviti na veličinu 15×60 cm, premazati s ohlađenim pudingom i saviti u rolne.
2. Premazati ih otopljenim puterom i uviti u pletenicu, a zatim je staviti u kalup za kuglof (26 cm) premazan puterom.
3. Umutiti žumance s uljem, premazati venac i ostaviti ga 30 minuta.
4. Peći 40 minuta na 170°C.
5. U šerpici prokuvati ulje, limunov sok i vodu. Sipati preko šećera u prahu, promešati pa preliti topao pečen venac.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here