Start Glavna jela Jagnjeća kapama

Jagnjeća kapama

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
jagnjeca

Priprema:

1. Šargarepu, luk i meso iseći na kockice. U šerpu sipati malo ulja, te izdinstati luk, potom šargarepu i meso. Dinstati dok meso ne bude upola gotovo.
2. Dodati brašno i mlevenu crvenu papriku, pa i njih upržiti. Potom naliti vodom i sačekati da provri.
3. U ključalu čorbu tek onda dodati sitno seckan spanać i pirinač. Kada provri, smanjiti vatru i ostaviti da se krčka neko vreme dok se svi sastojci ne skuvaju.
4. Iseckati mladi crni i beli luk, pa ih ubaciti pred sam kraj kuvanja.
5. Gotovu kapamu začiniti po ukusu, pa servirati sa jogurtom ili kiselim mlekom.

milica rakic prokuplje
Recept Milice Rakić iz Prokuplja

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!