Start Glavna jela Meso Jagnjeće sarmice u maramici

Jagnjeće sarmice u maramici

jagnjece sarmice

Sastojci:
– 1 jagnjeća maramica
– 1 glavica crnog luka
– 1 kg jagnjećih iznutrica
– 2 jajeta
– 1 šolja (od 2 dl) pirinča
– kajmaka po želji
– 500 g krompira
– ulje po potrebi
– so, biber

ISPROBAJTE I…

SARMICE OD BLITVE U SOSU

SARMICE SA BUTKICOM

Priprema:
1. Iznutrice iseći na manje komade i kuvati ih oko 20 minuta, a potom samleti u mašini za meso.
2. Sitno iseckati luk, pa ispržiti na ulju. Dodati iznutrice i nastaviti sa prženjem dok ne omekšaju, a potom ostaviti da se ohlade.
3. Posebno skuvati pirinač i pomešati ga sa isprženim iznutricama.
4. Na kraju dodati jaja i po želji kajmak, pa sve dobro promešati.

Finalni postupak:
1. Jagnjeću maramicu iseći na kvadrate željene veličine, a potom svaku filovati i formirati sarmice.
2. Krompir oljuštiti i iseći na krupnije komade.
3. Poređati sarmice i krompir u pleh sa poklopcem i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta. Nakon toga skloniti poklopac i peći još 10 minuta.

Recept Dragane Gajić iz Rume.

Arhiva: Pošalji recept

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!