Start Deserti / Torte i kolači Jang kocke

Jang kocke

 Clipboard32

PRIPREMA:
1. Razdvojiti belanca i žumanca.
2. Belanca dobro umutiti sa šećerom, dodati žumanca i toplu vodu.
3. Pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa postepeno dodavati u smesu sa jajima.
4. Polovinu smese sipati u podmazan pleh, pa koru ispeći na 220 ºC. Od druge polovine testa ispeći još jednu koru.
5. Pomešati puding, šećer, brašno i vanil-šećer sa malo mleka.
6. Ostatak mleka staviti da provri, pa uliti pripremljenu smesu. Kuvati dok se ne  zgusne, neprestano mešajući. Kada se fil ohladi, dodati umućen  margarin.
7. Koru premazati filom, a po njemu poređati keks umočen u mleko. Keks premazati filom, zatim ide kora, pa glazura od čokolade.

Recept Danijele Antić iz Smedereva
Recept Danijele Antić
iz Smedereva

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!