Jednostavna posna poslastica – griz alva

Jednostavna posna poslastica – griz alva

SHARE
Alva od griza
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Sirup
400 ml vode
300 g šećera
2 vanil-šećera
Smesa
200 g griza
100 ml ulja
I još
pistaći, bademi
orasi, suvo grožđe

Priprema:

1. U široj šerpi blago ugrejati ulje, pa dodati griz i pržiti, uz redovno mešanje, dok ne porumeni.
2. Posebno skuvati vodu, šećer i vanil-šećer, toliko da se napravi sirup malo ređi onom za baklavu.
3. Sirup dodati u upržen griz i mešati kako se ne bi formirale grudvice i dok se smesa ne zgusne.
4. Kuvanu smesu sipati u čaše (ili blago nauljenu posudu ili kalup), pa ostaviti da se potpuno ohladi i stegne.
5. Pre serviranja posuti seckanim pistaćima, bademima, orasima ili po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?