Start Glavna jela Testa Jednostavno i ukusno – tortilje iz rerne

Jednostavno i ukusno – tortilje iz rerne

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

12 tortilja
500 g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
1 čen belog luka
300 ml bujona
150 g kečapa
150 g kačkavalja
so, biber
ulje
list peršuna

Priprema:

1. Na ugrejanom ulju propržiti sitno iseckan crni luk da postane staklast i mekan.
2. Dodati mleveno meso i nastaviti sa prženjem uz redovno mešanje i usitniti meso što bolje.
3. Pržiti dok meso ne promeni boju pa dodati sitno seckan beli luk i začine pa promešati.
4. U vatrostalnu posudu usuti polovinu kečapa i polovinu bujona.
5. Tortilje puniti pripremljenim filom i urolati pa položiti u vatrostalnu posudu i preliti ostatkom kečapa i bujona.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 30 minuta. Pred kraj pečenja po površini posuti rendani kačkavalj i ostaviti da se rastopi.
7. Izvaditi iz pećnice, posuti seckanim peršunom i poslužiti dok je toplo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!