Start Glavna jela Povrće Jela iz mog kraja: Prženija iz Knjaževca

Jela iz mog kraja: Prženija iz Knjaževca

  • 30 min
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

4 struka mladog luka
2 crvene paprike
2 zelene paprike
2 veća paradajza
4 jajeta
150 g zrelog ovčjeg sira
so, biber
ulje

Priprema:

1. Mlad luk očistiti pa zajedno sa zelenim delom iseći na kolutove.
2. Crvenu i zelenu papriku očistiti od semena i peteljki i iseći na krupnije kocke, paradajz takođe iseći na krupnije kocke.
3. Na malo ulja propržiti mladi luk, a potom dodati crvenu i zelenu papriku i pržiti uz neprekidno mešanje dok povrće napola ne omekša.
4. Ubaciti paradajz i nadalje dinstati na umerenoj temperaturi, u sopstvenom soku povremeno mešajući dok povrće potpuno ne omekša.
5. Isključiti ringlu, pa razbiti jaja i poklopiti. Više ne mešati, sačekati da se na jajima uhvati korica.
6. Gotovo jelo posuti izmrvljenim ovčijim sirom.

Savet: Jelo je ukusnije ako se posluži odmah nakon pripreme.

Na sledećoj strani ispratite postupak pripreme u slikama tzv. korak po korak.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!