Start Glavna jela Jelo bez mesa: Varivo od kupusa sa paradajzom i paprikom

Jelo bez mesa: Varivo od kupusa sa paradajzom i paprikom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
500 g krompira
3 šargarepe
1 glavica crnog luka
2 kašike ulja
500 ml povrćnog bujona
2 crvene paprike
800 ml pelata
2 kašičice mlevene crvene paprike
1 čen belog luka
200 g narendanog kiselog kupusa
so, biber

Priprema:
1. Krompir i šargarepu oguliti i oprati pa krompir iseći na kocke, a šargarepu na kolutove. Luk oljuštiti, naseckati pa zajedno sa krompirom i šargarepom pržiti na zagrejanom ulju. Kada luk postane staklast uliti bujon.
2. Paprike prepoloviti, očistiti od koštica i iseći na kockice.
3. Zajedno sa pelatom umešati u varivo te posuti mlevenom crvenom paprikom.
4. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati sitno iseckan beli luk, promešati te ostaviti da se krčka 10 minuta.
5. Na kraju umešati kupus pa kuvati još 20 minuta na umerenoj temperaturi.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!