Jesenje čarolije: Kestenje pečeno u rerni

Jesenje čarolije: Kestenje pečeno u rerni

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

300-350 g sirovog kestenja

Priprema:

1. Odabrati zdrave i čvrste plodove kestena.

2. Svaki kesten, reckavim nožem malo dublje (skoro do sredine), zaseći isključivo popreko. Ovo je vrlo bitno, jer će se tako ljuske sa kestenja najlakše odvojiti.

3. Zasečeno kestenje staviti u lonac, naliti ih hladnom vodom i zagrevati na ringli do tačke ključanja.

4 Čim voda proključa skloniti sa ringle, prosuti vodu i kestenje staviti u pleh, pa u zagrejanoj rerni na 220°C peći 30-40 min.

5. Ispečeno vrelo kestenje izručiti u plastičnu kesu, uviti da nema vazduha, pa kesu obmotati novinskom hartijom.

6. Ostaviti na sobnoj temperaturi da odstoji oko 10 min., da se kestenje tako potpari i prohladi.

7. Očistiti ih od spoljne ljuske i staviti ih u činijicu za posluženje.

8.Ovako spremljeno kestenje možete pomešati sa medom i dodati malo cimeta u prahu, pa poslužiti uz kafu ili čaj.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?