Start Glavna jela Junetina Stroganov u lepinji

Junetina Stroganov u lepinji

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
400 g junećeg bifteka
1 manja glavica crnog luka
200 g šampinjona
2 kisela krastavca
50 ml belog vina
1 kašičica senfa
2 kašike brašna
so, biber
pola veze peršuna
1 kocka za supu
2 dl vode
ulje
Za lepinje:
pola kvasca
500 g brašna
2 dl vode
pola kašičice soli
pola kašičice šećera
margarin po potrebi
1 žumance

ISPROBAJTE I… Meksičke lepinjice

Priprema:
Lepinje:
1. Razmutiti kvasac sa šećerom u mlakoj vodi.
2. U posudu sipati polovinu brašna i so. Dodati nadošao kvasac, pa postepeno dodajući preostalo brašno umesiti glatko testo.
3. Ostaviti da odstoji 30 minuta, pa nakon toga premesiti testo i od njega formirati dve veće lepinje ili više manjih.
4. Pleh podmazati margarinom, a zatim lepinje peći na 220°C 15 minuta.
5. Izvaditi ih iz rerne, premazati žumancetom i vratiti u rernu na još 5 minuta.
Meso:
1. Iseckati meso na sitne kocke, pa uvaljati u brašno. Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumeni, a zatim izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
2. U tiganj dodati malo ulja i ispržiti sitno iseckan luk. Dodati šampinjone isečene na listiće, iseckane krastavce i senf. Posoliti i pobiberiti po ukusu, te promešati.
3. Zatim ubaciti meso i naliti vinom.
4. Kocku za supu rastvoriti u 2 dl vode, dodati mesu, pa krčkati dok sos ne postane srednje gust. Povremeno promešati.
5. Lepinju preseći, izdubiti, pa u nju sipati junetinu i poslužiti jelo.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!