Start Vaši recepti Junetina Stroganov

    Junetina Stroganov

    Recept Suzane Mitić iz Leskovca

    Teletina Stroganov

    • 105 min
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    800 g junećeg bifteka
    200 g šampinjona
    1 kocka goveđe supe
    1 šargarepa
    1 kašika senfa
    180 ml kisele pavlake
    1 praziluk
    so, biber
    voda po potrebi
    maslinovo ulje

    Priprema:

    1. Meso iseći na krupnije komade. Praziluk i šargarepu očistiti i iseći na kolutove.
    2. Na ugrejano ulje dodati meso i propržiti sa svih strana dok ne porumeni.
    3. Izaditi meso, pa u istoj masnoći propržiti praziluk. Dodati oko 100 ml tople vode i ostaviti da fino omekša i višak tečnosti ispari.
    4. Dodati meso, oko 200 ml tople vode, kocku za supu i sve dobro promešati. Krčkati na umerenoj vatri oko 90 minuta uz povremeno dolivanje tečnosti. Pred kraj dodati pečurke iseckane na listiće. Dinstati dok tečnost ne ispari.
    5. Dodati senf i pavlaku, dodatno začiniti i promešati da se svi sastojci sjedine. Kratko prokrčkati i skloniti sa ringle.
    6. Servirati uz pire krompir, testeninu ili pirinač.

    Na sledećoj strani ispratite pripremu ovog jela u slikama tzv. korak po korak.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!