Start Predjela Peciva Jutro je lepše uz ovu aromu – bavarsko pecivo

Jutro je lepše uz ovu aromu – bavarsko pecivo

Bavarsko pecivo
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 80 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
500 g brašna
250 ml mlake vode
1 kašičica soli
½ kašičice šećera
50 ml ulja
3,5 g suvog kvasca
6 g praška za pecivo
I još
½ l vode
½ kašičice soli
20 g sode bikarbone
Posipanje
krupna so

Priprema:

1. U mlaku vodu dodati kvasac i šećer pa razmutiti i ostaviti da zapeni.
2. Brašno prosejati, dodati prašak za pecivo i so, pa promešati. Zatim, dodati ulje i kvasac, pa zamesiti srednje tvrdo testo.
3. Pripremljeno testo prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom da se duplira.
4. Zatim, testo prebaciti na pobrašnjavljenu površinu, podeliti na dvadeset loptica jednake veličine, premesiti, prekriti i ostaviti da odstoji još desetak minuta.
5. U vodu koja vri dodati so i sodu bikarbonu, pa lagano ubaciti pripremljeno testo, te kuvati oko pola minuta sa svake strane.
6. Kuvane loptice izvaditi rešetkastom kašikom i dobro ocediti. Ređati u pleh obložen papirom za pečenje, posuti solju i peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko 25 minuta.
7. Pečeno pecivo odmah izvaditi iz pleha i odložiti na rešetkastu površinu da se ohladi.

Preporučujemo i recept za posne prutiće.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!