Start Kako napraviti Kako se pravi – karamel preliv

Kako se pravi – karamel preliv

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 20 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

220 g smeđeg šećera
80 g putera
250 ml slatke pavlake
prstohvat soli

Priprema:

1. Jedan deo šećera usuti u dublju šerpu i na umerenoj temperaturi rastopiti. Zatim, postepeno dodavati preostalu količinu šećera i polako karamelizovati šećer bez mešanja.
2. U posebnoj šerpici zagrejati slatku pavlaku i puter pa dodati u karamelisan šećer uz stalno mešanje.
3. Sve prokuvati da se dobro sjedini pa na kraju dodati malo soli i promešati.
4. Skloniti sa ringle, sačekati da se malo prohladi pa preručiti u staklenke.

Savet: Hladan preliv može se čuvati u frižideru 7-10 dana.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!