Start Kako napraviti Kako napraviti – mešavina pet začina, neodvojiv deo kineske kuhinje

Kako napraviti – mešavina pet začina, neodvojiv deo kineske kuhinje

Mešavina pet začina kineski začin
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 5 minuta
  • Lako

Sastojci:

2 zvezdasta anisa
2 kašičice semena komorača
1 kašika (sečuanskog) bibera
1 štapić cimeta
5 karanfilića

Priprema:

1. Izvaditi semenke iz anisa, pa sve sastojke osim mlevenog đumbira samleti u mlinu ili blenderu.
2. Dodati đumbir i kratko samleti sve, da se arome povežu.
3. Dobijen začin izručiti u posudu sa hermetičkim zatvaračem i čuvati na suvom i hladnom mestu.

Preporučujemo i recepte za prženi tofu sa soja sosom, ćufte u soja sosu, ljuta krilca sa kikirikijem

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!