Start Kako napraviti Kako napraviti – prečišćeni maslac-ghee

Kako napraviti – prečišćeni maslac-ghee

Foto: Stockfood
Foto: Stockfood
  • 30 minuta
  • ±100 g
  • Lako

Sastojci:

125 g maslaca

Priprema:

1. Maslac iseckati na kockice.
2. U dubljoj šerpici postepeno razgrevati maslac i kuvati.
3. Povremeno uklanjati penu koja se stvara na površini.
4. Onog momenta kada pena prestane da izbija na površinu, maslac skloniti sa ringle.
5. Vruć maslac odmah procediti u staklenu teglicu (kroz duplu gazu, položenu na limenu cediljku).

Kroštule

6. Ostaviti da se ohladi, zatvoriti i skladištiti na hladno mesto.

Savet: Ukoliko se maslac skladišti u frižideru može se čuvati i do 120 dana.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!