Kako se pravi – bajadere

    Kako se pravi – bajadere

    Recept Jelene Peković iz Barajeva

    SHARE

    Bajadere

    • 55 min
    • mir. 6-8 h
    • 8-10 osoba
    • Manje zahtevno

    Sastojci:

    Svetli sloj
    120 ml vode
    120 g šećera
    70 g putera
    180 g mlevenih oraha
    180 g mlevenog keksa
    Tamni sloj
    120 ml vode
    100 g šećera
    50 g putera
    100 g čokolade za kuvanje
    170 g mlevenih oraha
    170 g mlevenog keksa
    Glazura
    25 ml vode
    25 g šećera
    60 g putera
    125 g čokolade za kuvanje
    I još
    kese za zamrzivač
    (3 l – 24×30 cm)

    Priprema:

    Svetli sloj
    1. Staviti vodu, šećer i puter na riglu da se sve otopi i nestanu kristali šećera.
    2. Izmaći sa ringle, dodati orahe i keks, sve lepo izmešati.
    Tamni sloj
    1. Staviti vodu, šećer i puter da riglu da se sve otopi i nestanu kristali šećera.
    2. Izmaći sa ringle, pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi, a onda dodati keks i orahe, pa sjediniti.
    1. Obe smese ostaviti da se malo ohlade.
    2. Kad smese budu mlake, izmeriti svaku posebno, pa podeliti svaku na dva jednaka dela i rasporediti u četiri kese za zamrzivač.
    Finalni postupak
    1. Dok su mlake, smese polako razvući po kesi, prvo tapkajući rukom pa posle prelazeći oklagijom, tako da se dobiju ujednačane i tanke table koja ispunjavaju celu površinu kese.

    Na sledećoj strani pročitajte nastavak pripreme i pogledajte objašnjenje u slikama tzv. korak po korak

    NEMA KOMENTARA

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?