Kako se pravi – smesa za pljeskavice i ćevape

    Kako se pravi – smesa za pljeskavice i ćevape

    SHARE
    Smesa za pljeskavice i ćevape
    Foto: Stockfood

    Koliko puta ste pokušali da napravite pljeskavicu ali se meso raspadalo iako ste od mesara tražili da vam odabere najbolje meso za pripremu pljeskavica i ćevapa? Od sada budite bez brige jer će meso pripremljeno po ovim uputima uvek biti odlično!

    Sastojci:

    2 kg junetine
    ½ kg svinjetine
    40 g soli
    9 g praška za pecivo
    100 ml kisele vode

    Priprema:

    1. Juneće meso (vrat, plećka, trbušina, but) i svinjetinu (krtinaste delove), masnoće do 20%, iseći na kockice, posoliti i ostaviti u frižideru 24 časa.
    2. Meso ocediti od vode i samleti na sitnoj presi za mlevenje, pa ostaviti da odstoji još 12 sati.
    3. Nakon toga, meso je potrebno još jednom samleti, dodati prašak za pecivo, kiselu vodu i mesiti rukama minimum pet minuta (ako je veća količina u pitanju i duže).
    4. Zatim, za pripremu pljeskavica dodati biber, ljutu papriku i 100 g sitno seckanog crnog luka na 400 g mesne mase, te pomešati.
    5. Dobro izrađeno meso formirati u oblik pljeskavice pomoću nauljenih prstiju (nikako dlanovima).
    6. Pripremljene pljeskavice odmah staviti na umereno ugrejan roštilj i peći sa obe strane sve dok se meso potpuno ne odlepi sa rešetki.
    7. Poslužiti u lepinji ili uz prilog po želji.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

    1 KOMENTAR

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?