Start Predjela Ostalo Kao kec iz rukava – pečurkice od jaja i paradajza

Kao kec iz rukava – pečurkice od jaja i paradajza

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 30 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

8 kuvanih jaja
10 prepeličijih kuvanih jaja
8 većih čeri paradajza
10 manjih čeri paradajza
200 g majoneza
1 limun (sok)
2 kašike seckanog peršuna
so, biber
Dekaracija
peršunov list ili klice

Priprema:

1. Jaja očistiti i iseći vrhove  da se žumance može izvaditi. Dno pažljivo iseći toliko da jaje može uspravno da stoji.
2. Žumanca ispasirati i pomešati sa majonezom, dodati biber, so, limunov sok i list peršuna pa sve dobro sjediniti.
3. Paradajz preseći na polovine i izdubiti (potpuno ukloniti seme i obrisati papirnim ubrusom).
4. Pripremljenom smesom napuniti kesu za filovanje pa puniti belanca. Isti postupak ponoviti i sa prepeličijim jajima.
5. Dno ovala prekriti peršunom ili klicama pa uspravno poređati napunjena jaja. Na jaja poređati pripremljen paradajz (manji paradajz staviti preko prepeličijih jaja) i majonezom praviti tufnice, da se dobije izgled pečuraka.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!