Start Glavna jela Meso Kao pod sačem – dimljena butkica sa krompirima

Kao pod sačem – dimljena butkica sa krompirima

Butkica sa krompirom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 150 min
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1 kg krompira
1 dimljena butkica
(srednje veličine)
2 kašike masti
suvi začin
so, biber

Priprema:

1. Krompir oprati, očistiti i iseći na četvrtine ili osmine.
2. Butkicu prokuvati u vodi, toliko da vri dvadesetak minuta.
3. Zatim, izvaditi iz vode i položiti u vatrostalnu posudu.
4. Uz butkicu dodati krompir, začiniti i preliti rastopljenom mašću.
5. Pokriti aluminijumskom folijom ili koristiti vatrostalnu/zemljanu posudu sa poklopcem i kuvati u rerni oko 70 minuta tj. dok se meso ne raskuva.
6. Zatim, ukloniti foliju ili poklopac i peći dok krompir ne dobije svetlorumenu boju.
7. Poslužiti toplo, uz salatu po izboru.

Preporučujemo i recept za rolovano meso.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!