Start Deserti Kolači Karamel kolač

Karamel kolač

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 300 g pti ber keksa
– 250 g karamel bombona
– 1 dl mleka
– 5 jaja
– 200 g šećera u prahu
– 150 g kikirikija
– 150 g mleka u prahu
– 250 g putera
za glazuru
– 200 g čokolade za kuvanje
– 0,5 dl ulja
– 0,5 dl mleka

Priprema
1. Dno četvrtaste tepsije prekriti keksom pti ber.
2. Karamel bombone rastopiti u mleku i preliti preko keksa kako bi omekšao.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja i šećer u prahu, pa kuvati na pari i mešati sve dok se šećer ne otopi.
4. U kuvani fil dodati mleko u prahu, promešati i sačekati da se potpuno ohladi. Dodati puter i umutiti mikserom.
5. Kikiriki iseckati, dodati u fil i polako promešati.
6. Pripremljen fil naneti na koru od keksa i ravnomerno rasporediti.
7. Posebno sjediniti čokoladu, mleko i ulje, pa otopiti na pari i preliti preko kolača.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!