Start Glavna jela Supe i čorbe Karfiol čorba sa povrćem – brzo i ukusno

Karfiol čorba sa povrćem – brzo i ukusno

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 minuta
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1 glavica crnog luka
1 veći krompir
1 veća šargarepa
½ kg karfiola
1 l junećeg bujona
3 kašike gustina
150 ml mleka
so, biber
25 g putera
maslinovo ulje
sveža mirođija

Priprema:

1. Crni luk očistiti i iseckati na sitne kockice. Krompir i šargarepu oguliti i iseći na manje kocke. Karfiol razdvojiti na cvetiće, oprati i ostaviti da se dobro ocedi.
2. U šerpu usuti malo ulja, dodati puter i crni luk pa ga prodinstati da postane staklast i mekan.
3. Zatim, dodati šargarepu i nastaviti dinstanje na umerenoj temperaturi.
4. Dodati krompir i karfiol, naliti bujonom, poklopiti i kuvati dok povrće ne omekša.
5. U mleku rastvoriti gustin pa usuti uz stalno mešanje u čorbu koja vri.
6. Začiniti prema ukusu, promešati i skloniti sa vatre.
7. Toplu čorbu sipati u tanjire, posuti seckanom mirođijom i poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

  1. Bas dobra corba. Redovno spemam corbice mojoj maloj curici i srecna sam sto nemam problem kao neke mame cija deca ne zele da jedu nista kuvano. Probacu ovu corbu po vasem receptu.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here