Start Zanimljivosti Kažite zbogom plakanju: 5 saveta kako da iseckate crni luk bez suza

Kažite zbogom plakanju: 5 saveta kako da iseckate crni luk bez suza

seckanje luka

Nema domaćice koja se bar jednom nije rasplakala dok je sekla crni luk. Pronašli smo pet saveta koji vam mogu pomoći, a nijedan ne podrazumeva da stavite naočare dok obavljate ovaj posao…

Kao glavni sastojak u skoro svim jelima, oljušten i iseckan crni luk nam je neophodan. Da posao seckanja ne bi doneo suze i mučninu, pronašli smo savete koji vam ga mogu olakšati.

Frižider

Pre nego što počnete da ljuštite crni luk, ostavite ga oko 15 minuta u frižideru.

Voda

Stavite luk u posudu s vodom, a potom ga seckajte.

Sirće

Delotvorno je u sprečavanju širenja enzima iz luka koji izazvaju suze.

Sveća

Zapalite sveću i stavite je pored daske na kojoj ćete seckati luk. Supstance koje se oslobađaju iz luka izgubiće se u plamenu.

Nož

Korišćenjem vrlo oštrog noža izbeći ćete mrvljenje luka što povećava oslobađanje enzima, odnosno supstanci koje vas teraju na plač.

Izvor: Magazin.hr
Foto: Freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!